Scheiden met eigen woning - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Bij een echtscheiding speelt een eigen woning vaak een grote rol. Vaak is er voor ouders alles aan gelegen om de eigen woning te kunnen behouden. Zo houden de kinderen nog wat vastigheid, kunnen ze op dezelfde school blijven en houden ze dezelfde vriendjes en vriendinnetjes.

Financiële rol woning bij scheiding

Anderzijds speelt de eigen woning vaak ook financieel een grote rol. Gelukkig zit er tegenwoordig weer een behoorlijke overwaarde op de woningen, maar de vraag is dan of één van beiden de hypotheek op naam kan krijgen en de ander kan uitkopen…

De kip en het ei

En dan last but nog least: de procedure. Waar te beginnen? Bij de bank vragen ze eerst om een convenant en de advocaat of mediator wil graag weten of één van beiden de hypotheek op naam kan verkrijgen. En ook willen zij graag weten wat dan de maandelijkse hypotheeklasten zijn, want deze zijn weer benodigd voor een goede en juiste alimentatieberekening. En zo lijkt het alsof er geen beginnen aan is, een typisch kip-ei verhaal.

Tip scheiden eigen woning

Realiseer u dat als één van beiden de woning al verlaten heeft, de hypotheekrente alleen onder voorwaarden aftrekbaar is. Laat u goed informeren!

Eerste hulp bij scheiding

Wij kunnen u verder helpen om allereerst inzichtelijk te krijgen of het voor één van u mogelijk is om de woning, lees de hypotheek, op naam te verkrijgen. Ook met een eventuele uitkoop. Voor de alimentatieberekeningen, maar natuurlijk ook voor u, zijn de nieuwe hypotheeklasten van belang. Ook daar kunnen we u een goed inzicht in geven, zodat u een goed beeld heeft van uw lasten na de scheiding.

Wist u dat de hypotheek in verband met nieuwe hypotheekregels sinds 2012 sowieso aangepast/omgezet dient te worden? Wist u ook dat daardoor de berekeningen op het internet niet juist zijn en dat u dus een hogere hypotheek aan kunt gaan, dan dat de berekeningen aangeven?

En tot slot: wij helpen u ook met de procedure, zodat u niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Hierdoor sluit de hypotheekprocedure aan op de echtscheidingsprocedure. Scheiden en hypotheken: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker…

Geef een reactie