Herziening van de alimentatie- Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Herziening van de alimentatie

Tijdens uw scheiding heeft u samen afspraken gemaakt over de partner- en kinderalimentatie. Deze afspraken zijn vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Na loop van tijd kunnen er echter zaken in uw situatie veranderd zijn. U kunt bijvoorbeeld een nieuwe baan hebben aangenomen, waarmee u meer of minder verdient. Of u kunt uw baan hebben verloren. Of misschien is uw ex-partner gaan samenwonen en heeft een kind met zijn/haar nieuwe partner. Allemaal redenen die aanleiding kunnen zijn voor het herzien van de alimentatie.

Redenen voor herziening alimentatie

Hierboven hebben we al een aantal redenen benoemd die aanleiding kunnen zijn voor het herziening van de alimentatie. Andere aanleidingen kunnen zijn:

  • Een verandering in de woonsituatie met gewijzigde woonlasten
  • Wijziging in de omgangsregeling met de kinderen
  • Nieuwe fiscale regels of andere wettelijke regelgeving
  • Overlijden
  • Pensionering

Van wijziging in de omgangsregeling met uw kinderen kan sprake zijn als uw kind niet meer bij u maar bij uw ex-partner gaat verblijven. Of als bijvoorbeeld co-ouderschap toch niet blijkt te werken zoals u gedacht had en u samen een andere omgangsregeling moet afspreken.

Herziening alimentatie: zelf doen of laten doen?

Wij zien in de praktijk dat tijdens de scheiding de alimentatie meestal al een lastig onderwerp is. Vaak vindt de ontvanger dat het bedrag te laag is en de betaler dat het bedrag te hoog is. Dit zien wij bij een herziening van de alimentatie ook terug. Beide ex-partners kunnen zich meestal zelden direct vinden in een nieuw alimentatiebedrag, dikwijls door tegenstrijdige belangen. Het inschakelen van een onafhankelijk financieel adviseur die met een neutrale blik opnieuw naar uw situatie kijkt, is daarom vaak een betere keuze dan zelf doen. De Scheidingsplanner Midden-Nederland kan u uitstekend helpen bij een herziening van de alimentatie.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl