Scheiden of niet? - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Gaan we wel of niet scheiden?

Geen enkele relatie bevindt zich altijd in rustig vaarwater, iedere relatie kent gewoonweg goede en slechte tijden. Er zijn diverse oorzaken te benoemen waardoor een relatie in een minder goede tijd kan belanden. Zolang dit een tijdelijke situatie is waar beide partners aan willen werken, hoeft dit niet direct tot een scheiding te leiden. Het wordt een ander verhaal als een relatie continue slechte periodes kent. Er zal dan structureel iets moeten veranderen, om een scheiding te voorkomen.


Oorzaken relatieproblemen

Veelvoorkomende oorzaken van relatieproblemen zijn irritaties, slechte communicatie, karakters die botsen, ruzie over de opvoeding van de kinderen, financiële problemen, geen tijd voor elkaar, egoïsme en ontrouw. Vaak is er al sprake van een langdurige onvrede. Dit uit zich ook in de relatie. Men groeit nog meer uit elkaar. Ongemerkt neemt men afstand van de partner. Of men brengt steeds minder tijd door met de ander, steekt geen moeite meer in de relatie en praat minder en minder met de partner.

Daarnaast kunnen er door de onvrede ineens nieuwe problemen ontstaan. Het ineens niet meer eens zijn over de opvoeding van de kinderen, irritaties over (schoon)familie, trekjes van de partner die ineens op de zenuwen gaan werken of schaamte over het gedrag van de partner in sociale kringen. De problemen kunnen zich ineens gaan opstapelen.


Eerste stap richting de juiste koers

Wat bij u de oorzaak ook is, het vraagstuk scheiden of blijven is meestal een enorm dilemma. Een tijd vol twijfel en slapeloze nachten. Het ene moment weet u het zeker en het volgende moment twijfelt u weer. Voor- en nadelen worden voortdurend tegen elkaar afgewogen. Hoe gaat u nu de juiste koers bepalen? En wat kunt u nog doen? Ons advies: bekijk eerst of de relatie weer gelukkig kan worden. Dat kan bijvoorbeeld op de volgende 3 manieren:

Deel met uw partner waar u mee zit

Probeer met elkaar te achterhalen waarom het niet zo lekker loopt en zoek samen naar mogelijkheden om de situatie te verbeteren. Deel rustig jullie ergernissen met elkaar en kijk waar ieders verwachtingen in de relatie liggen, ook richting de toekomst. Wat heeft u en wat heeft uw partner nodig om gelukkig in de relatie te zijn? En kunnen we die verwachtingen waar maken?

Lees verder


Is de uitkomst scheiden?

Uiteraard gunnen wij iedereen een lange en gelukkige relatie, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Als u de knoop heeft doorgehakt om te gaan scheiden, gaat uw leven in ieder geval drastisch veranderen. Een scheiding is over het algemeen een zwaar traject en kent veel consequenties, zowel op emotioneel als op financieel gebied. Toch kan een scheiding beter zijn dan vast blijven zitten in een ongelukkige relatie. Meer informatie over de gevolgen van de scheiding vindt u op ‘Scheiden wat nu’.

Bent u er nog niet helemaal uit? Dan kunt u bij ons ook een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek. Samen met u beoordelen we dan waar de scheiding een oplossing voor moet zijn en of een scheiding dan ook wel daadwerkelijk de oplossing daarvoor is. Op deze manier bent u in staat om een zorgvuldige beslissing te nemen of u wel of niet gaat scheiden.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Wanneer scheiden of blijven?

Dat is een lastige vraag. Iedere situatie is anders en relatieproblemen kunnen ook voor een ieder anders aanvoelen. Aan beide opties kleven voor- en nadelen. Naast alle emoties die meespelen, kent een scheiding ook financiële en praktische consequenties. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Er hangt veel van uw beslissing af, het is dus belangrijk om goed doordachte afwegingen te maken. Onderstaande vragen kunnen u helpen het antwoord op de vraag te vinden.

Lees verder


Relatietest

Staat u momenteel voor het dilemma ‘scheiden of blijven’ en bent u benieuwd hoe uw relatie ervoor staat? U vindt hier een relatietest. Deze test is afkomstig van de psychologe Randi Gunther van HeroicLove.com. Op basis van een aantal vragen kunt u bepalen waar u in uw relatie staat. Ga naar de test

 

 


Bekijk gelukkig worden na een scheiding

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl