Scheiden zonder advocaat - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Is scheiden zonder advocaat mogelijk?

Veel mensen vragen zich af of scheiden zonder advocaat mogelijk is. Het antwoord is ja en nee. Als u gaat scheiden, dan moet u een verzoekschrift bij de rechtbank indienen. Alleen een advocaat kan uw scheiding aanvragen bij de rechtbank, dit is wettelijk zo geregeld. U kunt echter wel scheiden zonder advocaat op het moment dat u voor een scheidingsbemiddelaar kiest die ook dit laatste kleine stukje van het gehele traject voor u uit handen neemt. U kunt uw echtscheiding dan aanvragen zonder een advocaat in te schakelen. Veel mediators en scheidingsbemiddelaars – zoals de Scheidingsplanner – werken samen met advocaten, zodat ook de aanvraag bij de rechtbank door hun afgerond kan worden. Zodoende kunt u uw scheiding aanvragen zonder met een advocaat of een rechter in contact te moeten komen.

Kunnen samenwoners uit elkaar gaan zonder advocaat?

Voor samenwoners die uit elkaar gaan zijn de rechten en plichten niet vastgelegd in de wet, behalve dat men voor minderjarige kinderen een ouderschapsplan moet opstellen. Dit betekent dat u geen verzoek bij de rechtbank hoeft in te dienen. U kunt als samenwoners dus zonder advocaat of rechter uit elkaar gaan. Het maakt hierbij niet uit of u wel of geen samenlevingscontract heeft. Uit elkaar gaan bij samenwonen betekent echter wel bijna net zoveel zaken regelen als bij een huwelijk. Om alle zaken goed met elkaar af te wikkelen, kan het verstandig zijn om u te laten begeleiden scheidingsadviseur. De Scheidingsplanner kan u op dit vlak uitstekend helpen.

Is scheiden van tafel en bed zonder advocaat mogelijk?

Scheiden van tafel en bed komt tegenwoordig niet heel veel meer voor. Toch kunnen mensen redenen hebben om voor deze vorm van scheiden te kiezen. De echtscheidingsprocedure bij scheiden van tafel en bed is vrijwel gelijk aan de procedure voor een officiële scheiding. U zult dus ook de stap naar de rechter moeten zetten. Hierdoor is scheiden van tafel en bed zonder advocaat in principe niet mogelijk. Bij scheiden van tafel en bed moet u echter ook (financiële) afspraken met elkaar maken en een echtscheidingsconvenant laten opstellen. Ook moeten de afspraken voor uw minderjarige kinderen in een ouderschapsplan vastgelegd worden. U doet er hierdoor goed aan om een scheidingsadviseur uw scheiding van tafel en bed te laten regelen. Bij de Scheidingsplanner is de juridische afwikkeling altijd inbegrepen. Wij zorgen dan ook voor de advocaat en de gang naar de rechtbank.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Handig overzicht verschillen advocaat, mediator en Scheidingsplanner

Als u voor het eerst met een scheiding te maken krijgt, dan weet u vaak niet wat er allemaal op u afkomt. U zit waarschijnlijk met tal van vragen. Wat moet ik allemaal gaan regelen? En wie kan mij helpen en adviseren? Deze laatste vraag geeft scheidende mensen vaak veel keuzestress. Met ons gratis overzicht met de onderlinge verschillen duidelijk in kaart gebracht, kunt u een weloverwogen keuze maken.

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl