Checklist scheiden

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Checklist bij scheiding

Bij een scheiding komt heel veel kijken. U moet veel zaken gaan regelen, hoe houdt u het overzicht? Voor veel scheidende mensen is het lastig om alles goed op een rijtje te krijgen. We horen vaak dat men zich niet gerealiseerd heeft dat er zoveel bij hun scheiding komt kijken. En dat onze checklist scheiden ze echt een handje heeft geholpen. Onze checklist scheiden wijst u namelijk vanaf het begin tot het einde de weg. U kunt onze checklist scheiden als handig hulpmiddel downloaden. En is u iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder op weg.

Inhoud checklist scheiden

Onze checklist scheiden behandelt alle onderwerpen die bij uw scheiding een rol spelen. De checklist bestaat uit verschillende fasen: de beslissingsfase (wel/niet scheiden), de fase tijdens het scheidingstraject en de laatste fase met het regelen van praktische zaken na uw scheiding. Zo komen onder meer de regelingen voor u kinderen, financiële en fiscale zaken, het verzamelen van gegevens en vooral ook praktische zaken zoals verzekeringen, bankrekeningen en dergelijke aan bod.

Enkele voorbeelden van onderwerpen die in onze checklist scheiden zijn opgenomen:

  • Netto maandinkomen ene partner (kopie loonstrook + jaaropgaven)
  • Netto maandinkomen andere partner (kopie loonstrook + jaaropgaven)
  • Afschrift geboorteregister van minderjarige kinderen (ook uit eerdere relaties)
  • Zorg- of omgangsregeling: afspraken maken over hoofdverblijf van en omgang met kinderen
  • Kindverklaring waarin uw minderjarige kinderen ouder dan 12 jaar aangeven bij wie ze willen wonen
  • Prioriteer welke onderwerpen belangrijk zijn of eenvoudig overeen te komen zijn
  • Kies – bij voorkeur samen – in een vroeg stadium professionele begeleiding

Gratis download checklist scheiden

U kunt onze checklist scheiden hier gratis downloaden en daarna uitprinten. Zo heeft u onze checklist altijd als een handig hulpmiddel bij de hand. Doe het vandaag nog, de checklist biedt u namelijk overzicht, rust en duidelijkheid.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl