Uw scheiding aanvragen - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe vraagt u de scheiding aan?

Voor het aanvragen van uw scheiding moet u een verzoekschrift bij de rechtbank indienen. Voordat u de scheiding echter bij de rechtbank kunt aanvragen, moet u al een geheel voortraject doorlopen hebben. U moet samen al financiële afspraken hebben gemaakt over bijvoorbeeld de alimentatie, uw eigen woning en uw pensioen. En heeft u minderjarige kinderen? Dan moet u ook een ouderschapsplan hebben opgesteld. Bij het aanvragen van uw scheiding bij de rechtbank moet u een echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan overleggen.


Hoe kunt u de scheiding aanvragen?

Alleen een advocaat kan uw scheiding aanvragen bij de rechtbank, dit is bij wet zo geregeld. Een scheiding aanvragen bij de rechtbank geldt overigens alleen bij een huwelijk en bij een geregistreerd partnerschap als u minderjarige kinderen heeft. De advocaat hoeft echter niet het gehele scheidingstraject te regelen om de scheiding te kunnen aanvragen. Veel mediators en scheidingsbemiddelaars, zoals de Scheidingsplanner, werken samen met advocaten zodat dit laatste kleine stukje van het gehele traject ook door hun afgerond kan worden.

Bedenk bij het aanvragen van uw scheiding, dat een scheiding vooral om de emoties, de financiële gevolgen én de belangen van de kinderen draait. De ervaring leert dat vooral het maken van afspraken over de financiële zaken en de kinderen vaak enorm tegenvalt. Door onvoldoende kennis over rechten, plichten en de wetgeving worden er vaak verkeerde afspraken gemaakt hetgeen financiële risico’s met zich meebrengt. Schakel dus altijd een financieel scheidingsspecialist in om uw scheiding te regelen.

> Lees meer over ‘Scheiding regelen’


De scheiding samen aanvragen

Bij samen de scheiding aanvragen kiest u voor een gezamenlijk advocaat, een bemiddelaar of een mediator. Deze persoon behartigt dan de belangen van u beiden. Wij adviseren u om altijd te proberen de scheiding samen aan te aanvragen, bijvoorbeeld met behulp van mediation. Het scheidingstraject duurt meestal korter en de kosten zijn vaak ook aanmerkelijk lager. Is het gezamenlijk aan tafel zitten echter moeilijk door bijvoorbeeld geografische redenen en de afstand het lastig maakt? Of zitten emotionele redenen een gezamenlijk overleg in de weg? Of vindt u het moeilijk om voor uw eigen belangen op te komen? Dan kan pendel-mediation een effectieve aanpak zijn.

> Lees meer over samen scheiden/mediation


Eenzijdige scheiding aanvragen

Als u niet samen aan tafel kunt en pendel-mediation geen optie is, kan een eenzijdige scheiding aanvragen een alternatief voor u zijn. Ieder van u schakelt dan een eigen advocaat of adviseur in. Die behartigt in dat geval alleen de belangen van zijn of haar opdrachtgever. Deze vorm van de scheiding aanvragen betekent wel dat de kosten hoger gaan uitvallen omdat u ieder een eigen adviseur moet betalen.

> Lees meer over een eenzijdige scheiding


Scheiding aanvragen via de Scheidingsplanner

De Scheidingsplanner Midden-Nederland regelt uw scheiding van A tot Z. Dus ook het aanvragen van de scheiding bij de rechtbank wordt door ons geregeld. U bent bij ons aan het juiste adres voor mediation, pendel-mediation en een eenzijdige scheiding. Welke vorm van scheiden u ook kiest, wij zijn in het gehele traject uw bemiddelaar en financieel deskundige in één. Met onze unieke werkwijze, het Scheidingsplan®, verkrijgt u het benodigde inzicht en overzicht om doordachte keuzes te maken.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Handig overzicht scheidingsbemiddelaars

Er is tegenwoordig een ruime keuze in scheidingsbemiddelaars. Scheidende mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer. Voor uw gemak hebben we daarom alle onderlinge verschillen tussen scheidingsbemiddelaars in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsprofessionals voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.


Meer informatie en tips over scheiden

> Checklist scheiden
> Scheiden met kinderen
> Financieel advies bij een scheiding
> Stappenplan scheiding


Top 3 vragen over een scheiding

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl