Financieel advies bij uw scheiding - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

De scheiding regelen

Heeft u besloten om te gaan scheiden? Uit onderzoek onder gescheiden mensen is gebleken dat het inschakelen van professionele hulp door ruim driekwart van de ondervraagden noodzakelijk wordt geacht. Met name omdat zonder hulp het zoveel moeten regelen en het maken van afspraken enorm tegenvalt. Men had vooral veel moeite met alle zaken rondom de kinderen en de financiën. Uit het rapport is ook gebleken dat – achteraf gezien – men dingen graag anders had gedaan en informatie te heeft gemist. Men had vooral meer behoefte aan informatie over rechten en plichten en financiële zaken.

Maar door wie laat u nu de echtscheiding regelen? Er is tegenwoordig heel veel keuze in professionele begeleiding: advocaat, mediator, bemiddelaar. Welke begeleiding past bij uw situatie? Dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van uw wensen en behoeften. Welke belangen staan bij u voorop? Voor uw gemak hebben wij alle keuzemogelijkheden op een rijtje gezet.


Advocaat

Een advocaat bespreekt vaak de echtscheiding met u met name op juridisch vlak. U moet zelf afspraken maken over bijvoorbeeld de kinderen en de alimentatie. De advocaat neemt alleen met u door welke afspraken er in het verzoek tot echtscheiding moeten komen te staan. Pas wanneer dit verzoek compleet is, wordt dit naar de rechtbank gestuurd. U kunt de echtscheiding regelen door een gezamenlijke advocaat te nemen of u kunt ieder een eigen advocaat inschakelen. Als u kiest voor een gezamenlijke advocaat, dan wilt u samen de scheiding regelen en samen afspraken maken. Een gezamenlijke advocaat is echter geen mediator! In het overzicht onderaan deze pagina zijn de verschillen duidelijk voor u in kaart gebracht.

Lees meer over scheiden met een advocaat


Mediation

Willen u en uw partner graag in onderling overleg de echtscheiding regelen? Dan kunt u voor een mediator kiezen. Een mediator is onpartijdig en begeleidt de gesprekken tussen u en uw partner. In principe maakt u bij mediation samen de afspraken voor alle zaken die bij een scheiding komen kijken. De mediator helpt u in het proces en houdt rekening met de gevoelens van u allebei. Hij/zij zal u in duidelijke taal informeren, uw wensen inventariseren en zal met alternatieven komen als u in het proces vastloopt. Zo kunt u tot oplossingen komen, die voor u en voor uw ex-partner aanvaardbaar zijn. En dat is in uw beider belang én in het belang van uw kinderen.

Lees meer over scheiden met mediation


De Scheidingsplanner

Bij de Scheidingsplanner vindt u alle overige genoemde vormen onder één dak. Maar wij gaan nog wel een stap verder door uw scheiding óók financieel en fiscaal zo optimaal mogelijk te regelen. Want bij het regelen van een scheiding komt veel meer kijken dan alleen de juridische zaken, de kinderen en de alimentatie. Er spelen veel financiële vraagstukken, zoals wie blijft er in de woning wonen, wat wordt het inkomen na de scheiding, uw pensioen enzovoorts. De Scheidingsplanner is een onafhankelijk financieel adviseur gespecialiseerd in echtscheidingen en kijkt naar uw totale financiële plaatje, ook fiscaal én juridisch. Maar omdat een scheiding niet alleen om cijfers draait, komen ook de emoties bij ons aan bod en is onze begeleiding gestoeld op mediation.

Lees meer over de Scheidingsplanner

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Scheidingsbemiddelaar

Het verschil tussen een scheidingsbemiddelaar en een mediator is niet altijd duidelijk. Dat komt voornamelijk omdat er veel raakvlakken zijn. Het grootste verschil zit in de werkwijze. Een mediator is het er doorgaans om begonnen het gesprek tussen twee partijen goed te laten verlopen. Een bemiddelaar daarentegen kan blijk geven van eigen opvattingen, zo invloed uitoefenen en een mogelijke oplossing aanreiken. Hij kan ook, anders dan een mediator, met elk van de partijen afzonderlijk overleggen. Een mediator zal daarentegen ervoor zorgen dat cliënten juist wél met elkaar in gesprek blijven.

Lees meer over de Scheidingsbemiddelaar


Bekijk de top 3 vragen over scheiden


Handig overzicht onderlinge verschillen

Voor uw gemak hebben we alle onderlinge verschillen in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsprofessionals voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl