scheiden met een eigen bedrijf - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden met eigen onderneming

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Het gaat bij een ondernemer namelijk niet alleen om een persoonlijk belang, maar juist ook om zakelijke belangen.  Bovendien zijn privé en zakelijk over het algemeen financieel met elkaar vervlochten. Dit maakt dat scheiden met een eigen bedrijf vaak erg complex is; voor de ondernemer zelf maar ook voor de toekomstige ex-partner. Want als de ondernemer door de scheiding in financiële problemen komt, werkt dit door in een eventuele alimentatieverplichting. Het is in ieders belang dat alles goed geregeld worden en dat u hier samen uitkomt.

Op 24 september starten wij een nieuw initiatief voor ondernemers en zijn/haar partner die gaan scheiden. Hou deze datum dus goed in de gaten!

Huwelijkse voorwaarden geven geen garantie

Veel ondernemers zijn getrouwd op huwelijkse voorwaarden, bijvoorbeeld ter bescherming van privébezit. In de basis zijn deze huwelijkse voorwaarden leidend. Zij geven echter geen garantie – zoals vaak gedacht – dat de onderneming buiten schot blijft. Het huwelijksvermogensrecht staat niet stil en de rechtspraak is vaak niet eenduidig. En wat doet u als er in de voorwaarden een verrekenbeding is opgenomen, die onduidelijkheid geeft over hoe er met de waarde van het bedrijf moet worden omgegaan? En wat als u een andere verdeling wenst dan er in de huwelijkse voorwaarden staat? Hoe gaat u hier – en vooral ook de belastingdienst – mee om?

Gemeenschap van goederen

Als u in gemeenschap van goederen getrouwd bent, dan maakt het bedrijf deelt uit van deze gemeenschap. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat u de waarde van de onderneming onderling moet verdelen en u uw ex-partner moet gaan uitkopen. De continuïteit van de onderneming kan dan gevaar lopen, omdat dit om behoorlijke bedragen kan gaan. Ga hier zorgvuldig mee om en laat u goed adviseren. Niemand is erbij gebaat als uw bedrijf in gevaar komt door uw scheiding; u niet en ook uw ex-partner niet.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk scheiden en eigen bedrijf

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl