Goed voorbereid met het gratis scheidingsboekje Financieel advies bij uw scheiding - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Onze expertise

Een scheiding is meer dan alleen het juridisch afwikkelen van zaken. Er spelen behoorlijk wat aandachtsgebieden waarover u afspraken moet maken, zoals:

• Het regelen van de alimentatie
• Het ouderschapsplan voor de kinderen
• Beslissing nemen over de woning
• Voldoen aan de fiscale regels

Een groot deel van de echtscheiding betreft het financiële vraagstuk. En dat is nou net ónze expertise. De financiën bepalen voor 80% uw nieuwe toekomst. Een onderzoek geeft aan dat veel mensen kampen met de financiële gevolgen van een scheiding. Dat komt omdat maar liefst één op de twee Nederlanders niet precies weet hoe ze een scheiding moeten aanpakken.

En toch probeert 63 procent van de respondenten zelf zijn financiële zaken af te handelen. Van de groep die geen financieel specialist heeft ingeschakeld, heeft 80 procent daar spijt van.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de cijfers. Zeker als er kinderen bij uw scheiding betrokken zijn dan staan hun belangen bij ons centraal. Daarnaast zitter er onder die financiële gegevens emoties, belangen, wensen en doelstellingen. Wij doen ons werk niet goed als we daar allemaal aan voorbij gaan en voor u alleen het financiële vraagstuk oplossen. Er komt ook een stuk mediation voor aan te pas. Met mediation regelt u samen de scheiding wat altijd de voorkeur geniet. Allereerst zorgt het voor minder frustraties en daarnaast komt u zo tot de beste afspraken voor de kinderen. Wij begrijpen echter ook dat samen scheiden niet in elke situatie mogelijk is. Wij kunnen u daarom ook alleen terzijde staan.


Wat kunt u van ons verwachten

De Scheidingsplanner Midden-Nederland begeleidt al ruim 15 jaar succesvol scheidingen op 12 locaties in deze regio. Het team bestaat uit een Scheidingsmediator (MfN registermediator), een Geregistreerd Financieel Planner (FFP), een juridisch medewerker, en samenwerkende gespecialiseerde familierecht advocaten en notarissen.

Complete en kwalitatief hoogwaardige ondersteuning bij uw scheiding of verbreking samenleving op zowel emotioneel, financieel, fiscaal als juridisch gebied, daar staan wij voor. Als gecertificeerd scheidingsmediator hebben wij alle deskundigheid en expertise in huis voor het regelen van uw scheiding. Wij bieden u één loket, één aanspreekpunt. U hoeft dus niet op zoek naar een apart advocatenkantoor, wij wikkelen ook alles juridisch voor u af.

Onze kernwaarden:

  • Degelijk en betrokken
  • Deskundig en ervaren
  • Aandacht en hoge snelheid van handelen
  • Zorgvuldigheid en oog voor details
  • Integrale aanpak (juridisch en financieel)
  • Advisering, oplossingsgericht
  • Uitstekende kwaliteit voor een concurrerend tarief

Onze aanpak is gericht op uw belangen en uw toekomst. Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding, zodat wij u op basis van uw wensen zo goed en efficiënt mogelijk kunnen helpen in het scheidingsproces. Hierbij kijken wij samen met u naar uw specifieke situatie en maken we voor u een persoonlijk plan. Wij nemen u letterlijk alles uit handen, alles wordt in heldere en begrijpelijke taal met u besproken. Hiermee kunnen wij u ontzorgen en bieden wij u duidelijkheid en (nacht)rust.

Wij zijn er voor gehuwden, samenwoners en geregistreerde partners. Ook voor ondernemers, waar het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar weegt, hebben wij alle kennis en kunde zelf in huis.


Onze vereniging

Wij zijn een onafhankelijke vereniging van ervaren deskundigen op het gebied van scheiden. Wij zijn erin gespecialiseerd om de financiële complexiteit van uw scheiding terugbrengen tot eenvoudige en begrijpelijke afspraken. Wij maken uw nieuwe financiële positie transparant, inzichtelijk en kijken samen met u vooruit. Zo weet u precies waar u aan toe bent na de scheiding.

Scheiden is vaak een teleurstellende, hectische gebeurtenis. Er spelen onzekerheden en emoties. Wij hebben daar begrip voor en houden daar rekening mee. Wij proberen de emoties te relativeren in plaats van te laten escaleren. Het is ons vak om op een professionele manier naar uw situatie te kijken en problemen te voorkomen. Wij werken samen met u aan een nieuw financieel toekomstperspectief.

Meer informatie en alle Scheidingsplanners in Nederland vindt u op www.scheidingsplanner.nl 

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Waaruit bestaat uw scheiding?

Hieronder vindt u alle aandachtsgebieden van uw scheiding. Bij de Scheidingsplanner komen alle gebieden ruim aan bod mét een persoonlijk advies.

Financieel
Kinderen
Alimentatie
Huis en hypotheek
Fiscaal
Mediation
Pensioen
Juridisch

Wat doen wij anders?

Er is tegenwoordig een zeer ruime keuze in scheidingsprofessionals. De advocaat, de mediator, de scheidingsbemiddelaar en natuurlijk de Scheidingsplanner. We horen vaak dat mensen door de bomen het bos niet meer zien en keuzestress hebben. Ook zijn de onderlinge verschillen lang niet duidelijk. We hebben daarom alles voor u in een handig overzicht op een rijtje gezet zodat u een weloverwogen keuze kunt gaan maken.

Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Mediatorsfederatie Nederland (MfN) is de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. Eén register als kwaliteitsstempel binnen de mediation-branche, dé bindende factor tussen mediators met een diversiteit aan expertises en achtergronden. Het MfN-register: het grootste kwaliteitsregister van mediators in Nederland. Gerard Heijnen van de Scheidingsplanner Midden-Nederland is aangesloten bij het MfN.

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees alle ervaringen