Scheiden en belasting - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

De Belastingdienst en scheiden

De Belastingdienst en scheiden, leuker kunnen we het niet maken. Jaarlijks gaat er veel mis met de belastingaangifte na de scheiding. Dat komt enerzijds omdat er tijdens de scheiding door advocaten en mediators te weinig aandacht wordt besteed aan zaken rondom scheiden en de Belastingdienst. Anderzijds hebben veel scheidingsbegeleiders niet voldoende kennis in huis om scheidende partners ook op dit gebied goed te begeleiden met alle fiscale gevolgen van dien.

Meestal staat het maken van afspraken rondom de kinderen, het huis en de hypotheek, de alimentatie en het vermogen wel standaard op de agenda. De belastingregels verdienen echter net zoveel aandacht. Juist ook omdat de wetgeving rondom de Belastingdienst slechts zelden voor één uitleg vatbaar is. U kunt honderden euro’s besparen en verrassingen achteraf voorkomen door middel van goed fiscaal advies tijdens uw scheiding. Waar moet u rekening mee houden?

Apart aangifte inkomstenbelasting doen bij fiscaal partnerschap of niet?

Zolang u beiden op 1 adres staat ingeschreven, heeft u een fiscaal partnerschap met elkaar. Dit verandert na uw scheiding. Op het moment dat u ieder op een eigen adres staat ingeschreven, en bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap het verzoekschrift bij de rechtbank wordt ingediend, verbreekt u het fiscale partnerschap. In dat jaar kunt u voor bepaalde posten ervoor kiezen om het gehele jaar elkaars fiscale partners te blijven. Dat kan soms gunstig zijn, u moet dan dus wel samen aangifte doen. Belastingtechnisch kan het soms zelfs in uw voordeel zijn om het verzoekschrift tot echtscheiding later in te dienen ten gunste van bepaalde fiscale gevolgen. Of juist wat eerder in de afhandeling van uw scheiding. Uw Scheidingsplanner geeft u hierover graag advies.

De Belastingdienst bij een echtscheiding met een eigen woning

Vooral de eigen woning en de hypotheek is vaak een moeilijk onderwerp bij de belastingaangifte. Vragen die meespelen zijn wanneer u of uw ex-partner de woning heeft verlaten en of u samen nog als fiscale partners aangifte wilt doen.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl