Aanvragen scheiding van tafel en bed - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden van tafel en bed: wat is de procedure?

Bij een scheiding van tafel en bed gaat u apart van elkaar wonen, maar u blijft wettelijk getrouwd. U dient echter wel bij de rechter een officieel verzoek in voor een scheiding van tafel en bed. Alleen apart van elkaar gaan wonen is dus niet voldoende, een rechter moet uitspraak doen. De scheidingsprocedure bij scheiden van tafel en bed verschilt ook bijna niet van een officiële echtscheidingsprocedure. U moet ook bij deze vorm van scheiden het gehele scheidingstraject door en met elkaar afspraken maken over bijvoorbeeld:

  • De alimentatie, uw woning en uw vermogen
  • Uw kinderen (opstellen van een ouderschapsplan bij minderjarige kinderen)
  • Uw pensioen
  • Uw schulden

Waarom toch scheiden van tafel en bed?

Als de procedure bijna niet verschilt, waarom zou u dan toch kiezen voor een scheiding van tafel en bed? Goede vraag. Ondanks de geringe verschillen kunnen toekomstige ex-partners alsnog bepaalde redenen hebben om te gaan scheiden van tafel en bed. Zoals:

  • Financiële redenen, bijvoorbeeld om uw vermogen van elkaar te scheiden omdat u een eigen bedrijf gaat starten
  • Samen onder één dak wonen is niet meer mogelijk, maar u wilt nog om emotionele redenen of vanwege uw geloofsovertuiging wel graag officieel getrouwd blijven
  • Bij deze vorm van scheiden is verzoening na een bepaalde periode op een eenvoudige manier mogelijk

Andere mogelijkheden voor scheiden van tafel en bed

We kunnen eigenlijk wel stellen dat scheiden van tafel en bed een beetje ouderwets is. Deze vorm van scheiden komt dan ook in steeds mindere mate voor. Scheiden van tafel en bed werd vaak gekozen in de tijd dat men wettelijk verplicht was om tijdens het huwelijk samen te wonen. Sinds deze wet is aangepast, hoeft u niet meer officieel uw tafel en bed te delen tijdens uw huwelijk.

Er zijn dan ook andere en meer eenvoudige mogelijkheden te bedenken als u uit elkaar wilt gaan, maar wel getrouwd wilt blijven. Als u bijvoorbeeld tijdelijk uit elkaar wilt gaan om tot bezinning te komen, kunt u ook apart gaan wonen en ondertussen uw huwelijk gewoon voortzetten. Of als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, maar vanwege een eigen bedrijf of een grote erfenis uw vermogens wilt scheiden, dan kunt u als oplossing alsnog huwelijkse voorwaarden opstellen.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk de top 3 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. 

Op ons verzoek verliep ook alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.”

Anita

 Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl