Mediation - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Mediation: samen scheiden

Heeft u de beslissing genomen om te gaan scheiden? Dan start voor u een nieuwe fase in het scheidingstraject. In deze fase moet u met elkaar zaken gaan regelen, keuzes gaan maken en afspraken gaan vastleggen. En dat traject kunt u het beste samen ingaan, zowel voor uzelf als voor de kinderen. Het bespoedigt het proces en het werkt kostenbesparend. Bovendien worden in onderling overleg altijd de beste afspraken gemaakt.

Kortom, kies ervoor – als dat lukt – om samen te gaan scheiden. En daar kunt u meestal wel wat hulp bij gebruiken. Want scheiden is geen gemakkelijke opgave. Er moet veel samen geregeld en afgesproken worden. Zeker als u voor het eerst met een scheiding te maken heeft, is alles onbekend terrein voor u. En dat terwijl de afspraken die u moet gaan maken, bijvoorbeeld over de kinderen en de financiën, de komende jaren van uw leven  gaan bepalen. Professionele hulp in de vorm van mediation is de beste optie als u samen gaat scheiden.


Wat is mediation?

Met mediation gaat u samen op zoek naar een acceptabele oplossing. In plaats van tegengestelde standpunten en argumenten gaat u uw wederzijdse belangen onderzoeken. De mediator neemt met u beiden uw wensen door. U krijgt informatie over zaken die voor u belangrijk zijn. Onder begeleiding van de mediator probeert u tezamen tot overeenstemming te komen. U maakt zelf de keuzes, dat doet een mediator niet voor u. De mediator begeleidt de gesprekken, is niet partijdig en heeft geen belang bij de uitkomst van een geschil.

Met mediation:

  • Helpt de mediator u met het duidelijk maken waar het naar uw mening nu echt over gaat
  • Wordt de verstoorde communicatie hersteld
  • Komen uw beider belangen en standpunten op tafel

Uniek: financiële mediation

Bij de Scheidingsplanner Midden-Nederland vormt mediation bij samen scheiden de basis. Wij helpen u bij het maken van de zakelijke afspraken en houden rekening met de gevoelens van u allebei. Wij besparen u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat u samen in gesprek blijft. Wij zorgen ervoor dat u in open, informele sfeer samen tot een oplossing komt. Uw verhaal wordt gehoord, dingen worden uitgesproken en u krijgt een stuk erkenning en begrip. Het bereiken van het samen eens worden staat centraal in het proces. Uiteraard geldt wel dat uzelf de beslissingen moet nemen. Zo komen we tot afspraken die in de praktijk ook echt gaan werken.

Wij gaan echter een stap verder dan andere mediators doordat wij uw scheiding ook financieel én fiscaal tot in de puntjes regelen. Wij weten uit ervaring dat 80% van de scheidingsproblemen juist over geld gaan en dat is nou net onze expertise. Naast mediator, zijn wij namelijk ook fiscale en financiële specialisten op het gebied van scheidingen. Alle financiële zaken bij een scheiding zoals de alimentatie, de eigen woning en het pensioen worden door ons in het proces meegenomen, uw nieuwe financiële toekomst wordt hierdoor direct inzichtelijk. Dat zorgt voor rust en duidelijkheid.


Pendel-mediation

Mediation is in verreweg de meeste gevallen de beste oplossing. Soms is het voor partners echter niet mogelijk samen aan tafel te zitten. Dit kan geografische redenen hebben, bijvoorbeeld wanneer de afstand het lastig maakt. Maar ook emotionele redenen kunnen gezamenlijk overleg in de weg zitten, bijvoorbeeld wanneer men niet voor zijn of haar eigen belangen durft op te komen. Of wanneer het gewoonweg niet mogelijk is in goede harmonie samen aan tafel te zitten. Ook voor dit soort situatie hebben wij een effectieve aanpak: pendel-mediation.

Pendel-mediation is een vorm van mediation waarbij de mediator met u en uw partner afzonderlijke gesprekken voert. De mediator brengt daarbij ieders intenties en werkelijke belangen ter tafel, zonder dat die verstopt zitten in een ondoorzichtig web van emoties. Onder begeleiding en advies van de mediator kan er ook op deze manier snel tot afspraken worden gekomen. Het is mogelijk en soms noodzakelijk dat er op ‘sleutelmomenten’, met instemming van beide partners, toch een gezamenlijk gesprek wordt gevoerd. Dit zal echter alleen gevoerd worden wanneer dit bevorderlijk is voor het proces. Pendel-mediation kan aan mediation voorafgaan.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Voordelen van mediation

Op gang houden communicatie

Door emoties, onbegrip en wantrouwen kan de communicatie onderling moeizaam verlopen. Ook kunnen de verhoudingen ernstig verstoord zijn. Eén van de voordelen van mediation is dat u met elkaar in gesprek blijft waardoor een dure en ontwrichtende juridische procedure oftewel een vechtscheiding voorkomen kan worden.

Beter voor de kinderen

Met mediation is de kans op een langdurige vechtscheiding veel kleiner. En een vechtscheiding gaat bijna altijd ten koste van de kinderen. U heeft er voor de kinderen belang bij om de communicatie tussen u beiden goed te houden zodat u samen het ouderschap in de toekomst als collega-ouders inhoud kan geven.

Balans

Bij mediation krijgt ieder van u evenveel aandacht. Daarnaast wordt er voor gezorgd dat de machtsbalans tussen u beiden zoveel mogelijk in evenwicht is. Als één van u meer kennis heeft dan de ander, dan zal de scheidingsmediator dermate uitleg geven dat degene met minder kennis het ook begrijpt.

Informeel karakter

Bij mediation verloopt het proces informeel, er is geen gedoe met ingewikkelde procedures. Bij een gerechtelijke procedure zijn de omgangsvormen en contactmomenten vaak een stuk formeler.

Bekijk alle voordelen


Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Mediatorsfederatie Nederland (MfN) is de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. Eén register als kwaliteitsstempel binnen de mediation-branche, dé bindende factor tussen mediators met een diversiteit aan expertises en achtergronden. Het MfN-register: het grootste kwaliteitsregister van mediators in Nederland. Gerard Heijnen van de Scheidingsplanner Midden-Nederland is aangesloten bij het MfN.

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl