Vakantietips voor na de scheiding - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Na de scheiding met de kinderen op vakantie

De zomervakantie komt eraan; voor velen de mooiste tijd van het jaar! Wat zijn uw plannen? De bergen in, een mooie rondreis maken, lekker luieren op het strand of thuis van de tuin of het balkon genieten en leuke uitstapjes maken? Wat uw plannen ook zijn, na een scheiding moet u wat meer aandacht aan de vakantievoorbereiding besteden. Waar moet u denken voor een onbezorgde tijd? We geven u een aantal tips.

Tip 1: Wees flexibel in het vakantieoverleg

Realiseer u dat de opgenomen regeling in het ouderschapsplan, een regeling is om op terug te vallen. Houdt u zich in het overleg dus niet strikt vast aan hetgeen is vastgelegd. Probeer soepel te zijn en geef elkaar de ruimte om een keer af te wijken. Wees bereid om met begin- en einddagen van vakantieperiodes te schuiven. Denk vanuit de gedachte dat u uw kinderen een heerlijke vakantie gunt. Dat is ook het doel van uw vakantieoverleg. Laat dus alle conflicten buiten het overleg.

Tip 2: Stem alles duidelijk af

Bespreek samen als ouders de bestemming van de vakantie. Wat wil ik? Wat wil de andere ouder? Wat willen de kinderen? Want kinderen vinden het ook erg leuk om betrokken te worden bij het plannen van de duur en bestemming van de vakantie. Spreek ook duidelijk onderling af, wie welke kosten van de vakantie betaalt.

Neem ook als overweging mee dat kinderen drie weken achter elkaar bij de ene ouder soms als heel lang kunnen ervaren met een enorm gevoel van heimwee als gevolg. Meestal willen ze een deel van de vakantie ook gewoon lekker thuis zijn, bijvoorbeeld om te kunnen logeren bij opa en oma of om even te kunnen acclimatiseren voordat de school weer begint.

Tip 3: Nieuwe partners mee op  vakantie

Heeft u of uw ex-partner een nieuwe relatie? Bespreek dan samen of het akkoord is dat de nieuwe partner (en eventueel zijn/haar kinderen) mee gaan op vakantie. Vraag ook uw kinderen wat zij hiervan vinden.

Lees meer tips

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl