scheiden met huwelijkse voorwaarden - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe werkt het bij scheiden met huwelijkse voorwaarden?

Hoe u bij uw scheiding uw (financiële) zaken met elkaar moet verdelen of verrekenen is onder meer afhankelijk van de manier waarop u met elkaar gehuwd bent: in (beperkte) gemeenschap van goederen of met huwelijkse voorwaarden. Als u getrouwd bent op huwelijkse voorwaarden, dan zijn de voorwaarden in uw ‘huwelijkscontract’ leidend. Daardoor lijkt de scheiding misschien een stuk eenvoudiger, maar toch kent een scheiding ook hier de nodige haken en ogen.

Wat staat er in de huwelijkse voorwaarden?

Zoals gezegd, zijn de huwelijkse voorwaarden die u heeft opgesteld het uitgangspunt bij uw echtscheiding. Het is dus zaak om eerst de huwelijkse voorwaarden weer eens goed door te nemen. Wat heeft u destijds met elkaar afgesproken: koude uitsluiting (geen gemeenschap van goederen) of een beperkte gemeenschap van goederen (met een gemeenschappelijk en een privédeel)? Daarnaast is in veel huwelijkse voorwaarden een verrekenbeding opgenomen. Voor welke vorm heeft u gekozen: een periodiek of een finaal verrekenbeding?

Huwelijkse voorwaarden zorgen voor vraagtekens

Wat wij vaak zien, is dat de huwelijkse voorwaarden op het moment van scheiden veel vraagtekens oproepen. Dat komt omdat scheidende partners bij het einde van het huwelijk meestal niet meer precies weten wat hun eigen wensen en overwegingen waren. Laat staan dat zij de eventuele ongewenste financiële uitwerkingen kunnen overzien door het niet naleven van gemaakte afspraken binnen de huwelijksvoorwaarden. Want ook al zijn de huwelijksvoorwaarden destijds zo zorgvuldig mogelijk opgesteld, partners hebben de gewoonte tijdens het huwelijk het niet zo nauw te nemen met de gemaakte afspraken en hebben als het ware ‘gewoon’ samen geleefd. Dit levert met name op het gebied van het verrekenbeding problemen op.

Huwelijkse voorwaarden en de alimentatie

Ook bij een huwelijk op huwelijkse voorwaarden bent u na de scheiding wettelijk verplicht om financieel voor elkaar en uw eventuele kinderen te blijven zorgen.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk de top 3 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl