Eenzijdig scheiden - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Eenzijdige scheiding aanvragen

Soms lukt het om diverse redenen niet om samen te scheiden en is een eenzijdige scheiding de enige oplossing. Bijvoorbeeld omdat u het moeilijk vindt om voor uw eigen belangen op te komen. Dit komt regelmatig voor door het rollenpatroon tijdens de relatie. Maar ook hoogoplopende emoties en ruzies maken het soms onmogelijk om samen in harmonie aan tafel te zitten. Daarnaast zien wij vaak dat één van de scheidende partners minder financiële kennis heeft dan de ander. Misschien omdat u zich tijdens de relatie nooit met de financiële kant heeft bezig gehouden, maar juist voor de kinderen heeft gezorgd. Het hebben van een achterstand in financiële kennis kan voor onrust en achterdocht leiden, zeker bij meer complexe scheidingen. Hoewel wij adviseren om te proberen de scheiding samen te regelen, kan eenzijdig scheiden soms de enige optie zijn.


Hoe werkt een eenzijdige scheiding?

Bij een eenzijdige scheiding zal uw scheidingsbemiddelaar alleen uw belangen behartigen. Hij neemt u het gehele proces uit handen en is uw vertrouwenspersoon. Ook het contact met de adviseur of advocaat van uw partner zal hij voor u verzorgen. Het uitgangspunt bij een eenzijdige scheiding is om zoveel mogelijk in overleg met uw ex-partner tot afspraken te komen. Apart strijden levert namelijk alleen maar verliezers op. U bent namelijk niet gebaat bij ellenlange procedures bij de rechtbank en onnodige escalaties, en uw kinderen ook niet.

De Scheidingsplanner zoekt ook bij apart/eenzijdig scheiden altijd in goed overleg met de andere partij naar oplossingen, met oog voor elkaars standpunten en emoties. Wij sturen in veel situaties aan op een viergesprek met uw partner en zijn/haar adviseur of advocaat. Het startpunt is het overleg openhouden en een positieve sfeer behouden.


Voor- en nadelen eenzijdige scheiding

  • Een eigen vertrouwenspersoon
  • Uw eigen adviseur behartigt alleen uw (financiële) belangen
  • Met goede begeleiding er samen toch in goed overleg uitkomen
  • Hogere kosten door ieder een eigen adviseur
  • Scheidingstraject duurt langer
  • Hogere kans op een vechtscheiding als beide partijen er niet in goed overleg willen uitkomen

Lees verder over eenzijdige scheiding

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.


Bekijk waarom een Scheidingsplan®

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl