Scheiden en het ouderschapsplan - Scheidingsplanner Midden-Nederland

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Een goed ouderschapsplan, wat is het belang ervan?

Als u gaat scheiden bent u over het algemeen onzeker over de toekomst van uw kinderen. De volgende vragen spelen hier vaak een belangrijke rol in:

  • Hoe gaat u samen uw toekomstige rol als ouders invullen?
  • Hoe kunt u uw kinderen duidelijkheid en rust geven in deze turbulente periode?
  • Hoe kunt u ervoor zorgen dat de overgang naar een nieuw leven zo soepel mogelijk verloopt?

Het antwoord? Een goed ouderschapsplan met praktische afspraken! Maar wat is dan eigenlijk een goed ouderschapsplan? Wettelijk gezien stelt de overheid dat u minimaal de volgende afspraken moet maken over de opvoeding en verzorging van uw kinderen:

  • Hoe u elkaar informatie gaat geven over belangrijke onderwerpen
  • Hoe u de zorg en opvoeding gaat verdelen
  • Hoe u de kosten van de verzorging en opvoeding gaat verdelen

Een echt goed ouderschapsplan is echter veel meer dan dat!


Bekijk het ouderschapsplan als een hulpmiddel

Wanneer u uit elkaar gaat, dan bent u en uw ex-partner dus wettelijk verplicht een ouderschapsplan voor uw minderjarige kinderen op te stellen. Een ouderschapsplan is in eerste instantie bedoeld om kinderen te beschermen. Daarnaast biedt een ouderschapsplan duidelijkheid voor alle betrokkenen.  Zie het ouderschapsplan echter niet alleen als een verplichting, maar meer als een middel dat u helpt om na te denken over de tijd die komen gaat. Een tijd waarin u elkaar niet meer dagelijks ziet en niet meer dagelijks spreekt.

We zien in de praktijk vaak dat er een ouderschapsplanmodel is ingevuld waarin op veel vragen als antwoord ‘in overleg’ is gegeven. Maar dit betekent eigenlijk dat het afspraken maken vooruit wordt geschoven. Te begrijpen, maar het overleg is nu vaak al lastig en de communicatie met elkaar wordt er in de loop van het jaar meestal niet makkelijker op. Hak daarom meteen alle knopen direct door.

Lees meer over scheiden en het ouderschapsplan

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 088 – 420 00 00 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk de video scheiden en ouderschapsplan

Kwaliteit verzekerd

Het voelde meteen vertrouwd. Gelukkig was het mogelijk om de besprekingen thuis te voeren, wat onze wens was. Dit voelde fijn. Op ons verzoek verliep alles sneller dan gepland; geweldig dat dat kon. Het was een prettige samenwerking en ik zal jouw diensten zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden.” – Anita

 Lees alle ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Midden-Nederland

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

GRATIS SCHEIDINGSBOEKJE

 

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan vrijblijvend ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.

U ontvangt het scheidingsboekje gratis in uw mailbox. Wilt u het liever per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar middennederland@scheidingsplanner.nl